Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Αρχική Σελίδα

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Παρακάτω θα μπορέσετε να βρείτε:
 α/ Τον νέο, ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό κανονισμό του σχολείου μας και


 β/τον σύνδεσμο  με τις οδηγίες (κάντε κλικ εδώ) του ΕΟΔΥ για τη Λοίμωξη από το νέο ΚΟΡΩΝΟΪΟ SARS-CoV-2 (COVID-19) (23 Μαΐου 2020) 
Παρακαλούμε, διαβάστε τα με πολλή προσοχή!





                                                    Χανιά 31-5-2020

1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητά μας παιδιά,         Από Δευτέρα 1 Ιουνίου επιστρέφουμε στον φυσικό μας χώρο, το αγαπημένο μας σχολείο και αρχίζουμε πάλι τα μαθήματά μας δια ζώσης, αλλά με αρκετές αλλαγές σε όλες τις εκφάνσεις της σχολικής μας ζωής, λόγω των νέων συνθηκών που αντιμετωπίζει όλη η ανθρωπότητα με τη φετινή πανδημία.         Σε τέτοιες απαιτητικές συνθήκες είναι περισσότερο αναγκαίο να πορευόμαστε όλοι μαζί, σύμμαχοι και συνοδοιπόροι για να ξεπερνάμε ευκολότερα τις δυσκολίες και να αισιοδοξούμε για το μέλλον. Σας παρακαλούμε θερμά, ενημερώστε και προετοιμάστε και τον εαυτό σας και τα παιδιά όσο καλύτερα μπορείτε, με θετική και αισιόδοξη διάθεση. Είναι απαραίτητο όλοι να τηρούμε τους κανόνες και τα μέτρα πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας πάντα με την απαιτούμενη υπευθυνότητα, σοβαρότητα και συνέπεια. Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.
      Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας συνέταξε τις παρακάτω οδηγίες  σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν στο σχολείο μας:
Γενικές Οδηγίες
 1.  Για την ασφάλειά μας ακολουθούμε  τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι πάντα δίπλα σε κάθε παιδί για ο,τιδήποτε χρειαστεί.
2.    Ιδιαίτερα φροντίζουμε να ερχόμαστε το πρωί  στην ώρα μας (8:00-8:15 το αργότερο) γιατί με το χτύπημα του κουδουνιού θα αρχίζει αμέσως το μάθημα. Όσα παιδιά καθυστερούν αδικαιολόγητα, δεν θα μπορούν να εισέρχονται στο σχολείο.
3.    Όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ανυπομονούμε να ανταμώσουμε ξανά, αλλά χρειάζεται αυτή τη χρονική περίοδο να κρατάμε αποστάσεις και να δείχνουμε τα συναισθήματά μας με άλλους τρόπους «ανέπαφους»,  με το βλέμμα, το χαμόγελο, τις ευγενικές μας λέξεις, ένα μήνυμα, μια ζωγραφιά κλπ.
4.    Οι αίθουσές μας έχουν αλλάξει διαρρύθμιση, καθώς κάθε μαθητής θα έχει τον προσωπικό του χώρο, δηλ. το δικό του θρανίο. Για τον λόγο αυτό κάθε τμήμα χωρίστηκε σε δύο ισοδύναμα τμήματα και τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής (Α΄ομάδα ξεκινά την πρώτη βδομάδα Δευτέρα-Τρίτη-Παρασκευή και Β΄ομάδα Τρίτη-Πέμπτη).
 5.    Σε περίπτωση οποιουδήποτε συμπτώματος (πυρετό, βήχα, πονόλαιμο) δεν ερχόμαστε σχολείο, ή αν νιώσουμε στο σχολείο οποιαδήποτε αδιαθεσία ενημερώνουμε αμέσως τον υπεύθυνο του τμήματος για να ειδοποιηθεί ο γονέας για την άμεση παραλαβή του παιδιού.
 6.    Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά  να έχουν μάθει τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής (τακτικό και σωστό πλύσιμο χεριών, αποφυγή επαφής χεριών με μάτια – μύτη-στόμα, αποφυγή κοινής χρήσης ειδών γραφικής ύλης) καθώς και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.
 7.    Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραιτήτως:
  •  Δύο μπουκάλια με νερό και φαγητό σε συσκευασία. Σας υπενθυμίζουμε ότι το  σχολικό κυλικείο θα είναι κλειστό, όπως και οι βρύσες στην αυλή, γιατί απαγορεύεται να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση. Φροντίστε λοιπόν η ποσότητα νερού και φαγητού να επαρκεί.
  •  αντισηπτικό ή μαντηλάκια και χαρτομάντιλα.
  •  την απαραίτητη γραφική ύλη (μολύβια, γόμα, χρώματα κλπ.). Απαγορεύεται  αυστηρά η ανταλλαγή αντικειμένων μεταξύ των παιδιών. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί τα έχει ξεχάσει, δεν θα έχει τη δυνατότητα να δανειστεί από κάποιον άλλο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η χρήση μάσκας και γαντιών είναι προαιρετική.
 8.  Όσα παιδιά δεν θα τηρούν τους κανόνες και δεν θα συμμορφώνονται με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, θα ενημερώνονται οι γονείς και θα καλούνται να πάρουν τα παιδιά τους για την ασφάλεια των υπόλοιπων μαθητών και μαθητριών καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Κατά την προσέλευση:
1)    Τα παιδιά είναι σημαντικό να προσέρχονται στο σχολείο 8:00π.μ.-8:15 π.μ. Σε περίπτωση καθυστέρησης τα παιδιά δεν θα εισέρχονται στο σχολείο.
2)    Θα τηρηθούν αυστηρά οι κανονισμοί για την είσοδο στο σχολείο από τις συγκεκριμένες πόρτες που έχουν οριστεί ακόμα και αν έχουν αδέλφια σε άλλες τάξεις(Α΄, Β΄,Γ΄ τάξεις δυτική αυλόπορτα, Δ΄, Ε΄,ΣΤ΄ νότια αυλόπορτα) για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
3)    Δεν επιτρέπονται επισκέπτες στον χώρο του σχολείου. Στο πλαίσιο της υποχρέωσης για προστασία της δημόσιας υγείας, η εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων θα πραγματοποιείται μόνο κατόπιν συνεννόησης, με ραντεβού και εφόσον το αίτημα του ενδιαφερόμενου δεν δύναται να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο, με πιστή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
4)    Κατά την πρωινή προσέλευσή τους, τα παιδιά δεν θα μπαίνουν εντός του σχολικού κτιρίου ούτε για να αφήσουν την τσάντα τους. Θα παραμένουν με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό στον καθορισμένο χώρο στην αυλή. Η αυλή έχει μοιραστεί ώστε κάθε τάξη να έχει τη δική της περιοχή, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.
5)    Συγκέντρωση και προσευχή στον προαύλιο χώρο δεν θα γίνεται.
6)    Τα παιδιά θα μαζεύονται ανά τμήμα και θα εισέρχονται στο κτίριο σταδιακά και με σειρά για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
7)    ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο τις δύο πρώτες μέρες Δευτέρα και Τρίτη (1και 2 Ιουνίου) οι μαθητές/τριες κατά την προσέλευσή τους θα οδηγούνται κατευθείαν στις αίθουσές τους, όπου θα τους περιμένουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για την άμεση ενημέρωση και εξοικείωσή τους με τις νέες αυτές οδηγίες.
 Κατά το διάλειμμα: 
  • Τα παιδιά θα βγαίνουν από τις αίθουσες με τη σειρά, τηρώντας τις αποστάσεις και θα κατευθύνονται στον προκαθορισμένο προαύλιο χώρο της τάξης τους.
  •  Αποφεύγουμε  οποιαδήποτε επαφή ή ανταλλαγή αντικείμενων και φαγητών
  • Όπως επίσης αποφεύγουμε και το άγγιγμα κοινόχρηστων επιφανειών (πόμολα, κάγκελα, έπιπλα κλπ.)
  • Τηρούμε τις αποστάσεις και δεν αγγίζουμε ο ένας τον άλλον, μαθαίνουμε να επικοινωνούμε από μακριά για να προστατευόμαστε καλύτερα.
  • Δεν επιτρέπεται να παίζουμε ομαδικά παιχνίδια με χρήση αντικειμένων(π.χ. μπάλες)
 Στην τουαλέτα: Θα χρησιμοποιείται ως είσοδος στο διάλειμμα η ανατολική εξωτερική πόρτα. Εκεί θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις στη σειρά αναμονής και θα εισέρχεται ορισμένος αριθμός παιδιών.
Πριν την είσοδο στην τάξη μετά το διάλειμμα, θα συγκεντρωνόμαστε, όπως στην προσέλευση και θα μπαίνουμε ένα - ένα τμήμα μέσα στην αίθουσα τηρώντας τις αποστάσεις.
 Κατά την αποχώρηση:
1)  Τα παιδιά ανά τμήμα θα εξέρχονται σταδιακά και τμηματικά προς τις εξόδους με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών.
2)  Όσοι γονείς/συνοδοί παραλαμβάνουν τα παιδιά χρειάζεται να βρίσκονται στις δύο πύλες (δυτική και νότια) να τα περιμένουν 1:15μ.μ.
3) Τα παιδιά και κατά την αποχώρηση θα βγαίνουν από την προκαθορισμένη  αυλόπορτα, ακόμα και αν έχουν αδέλφια σε άλλες τάξεις.


        Με την ευχή να έχουμε όλοι μια ομαλή επάνοδο και ασφαλή συνύπαρξη στο σχολείο μας, για να ολοκληρωθεί μια δύσκολη σχολική χρονιά με τον κατά το δυνατό καλύτερο τρόπο, αφήνοντας στα παιδιά μας  όμορφες αναμνήσεις και χρήσιμες εμπειρίες για τη ζωή τους.


Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρνιών


  Χρήσιμα βίντεο για την επιστροφή στο Σχολείο:Επιστροφή στο σχολείο-Συμβουλές για μικρούς κορωνομαχητές (από τον χρήστη «Με μολύβι και φαντασία)https://safeYouTube.net/w/w3AI  Επιστροφή στο σχολείο μας-Οδηγίες για σούπερ παιδιά-Διώχνουμε τον κορωνοϊό μακριά (Δημιουργός Ράνια Γεωργίου)https://safeYouTube.net/w/z5AI Επιστρέφω στο σχολείο και μένω υγιής-Δημοτική Εκπαίδευση (Από Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου)https://safeYouTube.net/w/B9AI


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ