Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Εκδρομή του Τμήματος Δ2 στο Δήμο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

 

Με μεγάλη ανυπομονησία και χαρά επισκεφτήκαμε τη Δευτέρα 11/04/2022 αρχικά το Δημαρχείο Χανίων και ύστερα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η μέρα μας ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Δημαρχείο. Αφού καμαρώσαμε τις ζωγραφιές που στολίζουν την είσοδο και την εσωτερική αυλή του κτιρίου- κάποιες από τις οποίες ήταν και δικές μας- συναντήσαμε τον  Αντιδήμαρχο για θέματα παιδείας κ. Αντώνη Βαρδάκη.

Εκείνος ανέλαβε να μας ξεναγήσει στον χώρο, αφού πρώτα βγάλαμε και την απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία μαζί του! Μας οδήγησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οπού εκεί μας εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται στις συνεδριάσεις. Καθίσαμε στις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων ώστε να βιώσουμε, έστω για λίγο, πώς είναι να συζητάς και να παίρνεις σημαντικές αποφάσεις. Εμείς σαν μαθητές του 1ου Δημοτικού Μουρνιών του είπαμε τα ζητήματα που μας απασχολούν και θα θέλαμε να βελτιωθούν, κάνοντας διάλογο μαζί του.

Αργότερα ήρθε στην αίθουσα ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, για τον οποίο είχαμε μεγάλη αγωνία να συναντήσουμε. Είχαμε ετοιμάσει για εκείνον μία πασχαλινή κάρτα με ευχές, αλλά και ένα γράμμα με τα αιτήματά μας. Τα διάβασε όλα και αφού μας ευχαρίστησε, συζήτησε μαζί μας για τα θέματα που μας απασχολούν. Φυσικά και βγάλαμε αναμνηστική φωτογραφία και μαζί του!

Τη σκυτάλη μετά πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Νικηφοράκης. Μαζί του συζητήσαμε για το θέμα των αδέσποτων ζώων, που όπως μας εξήγησε είναι μία από τις αρμοδιότητές του. Μας ενημέρωσε για την προσεχή δημιουργία ενός Δημοτικού κυνοκομείου και μας προέτρεψε να το επισκεφτούμε μελλοντικά στο πλαίσιο κάποιας σχολικής εκδρομής.

Φεύγοντας από το Δημαρχείο τους ευχαριστήσαμε όλους για τη φιλική τους στάση απέναντί μας, την ευγένειά τους, τη φιλοξενία τους και τη δυνατότητα που μας έδωσαν να επισκεφτούμε το Δημαρχείο και να τους συναντήσουμε από κοντά.

Τέλος, επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, στην οποία μας υποδέχτηκαν με περισσή χαρά η υπεύθυνη και οι υπόλοιπες εργαζόμενες. Εντυπωσιαστήκαμε τόσο από τον υπέροχα διαμορφωμένο χώρο όσο και από το πλήθος των βιβλίων που βρίσκονται εκεί. Μιλήσαμε για τη σπουδαιότητα της ύπαρξης Δημοτικών Βιβλιοθηκών και βιβλίων, μάθαμε πληροφορίες για τη δουλειά του βιβλιοθηκάριου και χαλαρώσαμε ακούγοντας την αφήγηση ενός παιδικού παραμυθιού με θέμα το Πάσχα. Τέλος, ζωγραφίσαμε τι σημαίνει για τον καθέναν από εμάς το Πάσχα και βγάλαμε την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία, κρατώντας στα χέρια μας τα δημιουργήματά μας. Τις ευχαριστήσαμε για τη φιλοξενία και τον χρόνο που μας αφιέρωσαν και ανταλλάξαμε ευχές.

Η εκδρομή είχε τελειώσει. Μπήκαμε στο λεωφορείο με προορισμό το σχολείο. Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα για την εμπειρία που έζησαν. Είναι σίγουρο ότι θα τη θυμούνται αυτήν την εκδρομή για πολλά χρόνια ακόμα. Και σε άλλες με καλό…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ