Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Συνέντευξη με τον δόκιμο αστροναύτη Αυγουστίνο Πανταζίδη

 Oι μαθητές του Τμήματος Ένταξης του  1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρνιών μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα e twinning είχαν την ευκαιρία να πάρουν συνεντευξη απο τον δόκιμο αστροναύτη Αυγουστίνο Πανταζίδη . Πατώντας στο σύνδεσμο μπορεί κανείς να μάθει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον συντευξιαζόμενο. 

https://myfuture.gr/speaker/aygoystinos-pantazidis/

Οι μαθητές με αφορμή αυτή τη συνέντευξη δούλεψαν τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά προκειμένου να συντάξουν τις ερωτήσεις της συνέντευξης!! Δημιοντευξης﷽﷽﷽συναστροναεις συνολικάεψαν τύργησαν τον δικό τους πλανήτη με μινιατούρες του διαστήματος και μπόλικη φαντασία! Και όλοι μαζί εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιό μας με λέξεις άγνωστες έως τώρα όπως : διαστημική σαϊτα, κάψουλα διδύμων και πολλές άλλες  κάνοντας  εικονικά ταξίδια στο διάστημα !!!! Ήταν πραγματικά συναρπαστικό ακόμη και για έναν ενήλικα!!!

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει απο τη δράση μας και ένα βιβλίο! Το βιβλίο που δουλέψαμε είναι το ‘’Βρισκομάστε εδώ, Σημειντευξης﷽﷽﷽συναστροναεις συνολικάεψαν τώσεις για τη ζωή στον Πλανήτη Γη’’ του Oliver Jeffers και ουσιαστικά μπορεί να αποτελέσει την πρώτη εγκυκλοπαίδεια στη βιβλιοθήκη ενός παιδιού !

 

Οι μαθητές κατέγραψαν 13 ερωτήσεις, έπειτα τις περάσανε σε ένα αρχείο μαζί με τις ερωτήσεις των υπόλοιπων σχολείων που συμμετείχαν στη συνέντευξη και στο διαμοιρασμό των ερωτήσεων το σχολείο μας έκανε 7 ερωτήσεις(συνολικά οι ερωτήσεις ήταν 40 και μοιράστηκαν ίσα σε κάθε σχολείο) στον Αυγουστίνο Πανταζίδη.Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις ερωτήσεις των μαθητών μαζί με τις απαντήσεις που έλαβαν και να δείτε φωτογραφικό υλικό απο τη δρνια!!!﷽﷽﷽﷽ταξιδι τον Άρη.Σκεφτεόαβαν και να δειτεάση μας!!!

 

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΡΝΙΩΝ, ΧΑΝΙΑ

 

 

1.Έχουμε εξερευνήσει όλους τους πλανήτες ; (Σ.Λ, Ε’)

 

Τουε έχουμε δει με ποτ με διαστημόπλοια από πάνω, δεν μπορούμε να πούμε ότι τους έχουμε εξερευνήσει , γιατί δεν έχουμε πάει εκεί. Ακόμη και τον Άρη που γνωρναι η Γη﷽﷽ανιχθεεπιστήμη δεν αρνεδουνΣΕ ΚΑΤΑΤουζίζουμε μερικά πράγματα επειδή έχουνε πάει ρομποτάκια, έχουν πατήσει στην επιφάνεια και έχουν βγάλει φωτογραφίες,αν δεν πάνε οι άνθρωποι να δούνε τι πραγματικά υπάρχει εκεί πέρα, δεν μπορείς να ξέρεις. Γνωρναι η Γη﷽﷽ανιχθεεπιστήμη δεν αρνεδουνΣΕ ΚΑΤΑΤουζίζουμε πάρα πολλά για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, όμως υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα που έχουμε να μάθουμε.

 

 

2.Υπάρχει ζωή έξω από τη Γη, δηλαδή εξωγήινοι; (Ν.Γ, Ε’)

 

Αυτό δεν το γνωρίζω.Μπορεί να υπάρχει, μπορεί και να μην υπάρχει. Μπορεί να υπάρχει όπως τη γνωρίζουμε ή μπορεί να υπάρχει σαν μικροοργανισμοί, μικρά ζωάκια. Δε γνωρναι η Γη﷽﷽ανιχθεεπιστήμη δεν αρνεδουνΣΕ ΚΑΤΑΤουζίζουμε, καθώς ακόμα δεν έχει αποδειχθεί κάτι, αλλά η επιστήμη δεν αρνείται κάτι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.Εγώ πιστεύω πως κάποια στιγμή μπορεί να βρεθεί κάτι.

 

3.Ποιος είναι ο αγαπημένος σας πλανήτης; (Π.Μ, Γ’)

 

Ο αγαπημένος μου πλανήτης είναι η Γη.

 

4. Υπαρχουν ζωντανοί οργανισμοί στο φεγγάρι και στον Άρη ; (Ι.Μ, Β’)

 

Δεν έχουνε βρει μέχρι στιγμής ακόμα κάτι, δεν ξέρουμε. Στο φεγγάρι που πήγανε δε βρήκανε κάτι, σίγουρα.Στον Άρη, δεν ξέρουμε αν υπάρχουνε. Το μελετάνε.Υπάρχει μία ειδική επιστήμη , η οποία το μελετάει και ονομάζεται Αστροβιολογία και μελετάει τέτοιου είδους σημάδια, αν υπάρχει ζωή σε κάποιον άλλο πλανήτη.

 

5. Σε ποιον πλανήτη πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να βρούμε ζωή ; (Στ.Κρ. Ε’)

 

Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να βρούμε ζωή στον Άρη.

 

6. Μπορεί ένας αστροναύτης να ταξιδέψει σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος; (Μ.Μ, Ε΄)

 

Δεν μπορεί και ξέρες γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ μακρυά και θα του πάρει πάρα πολλά χρόνια.Δηλαδή σκέψου για να φτάσεις απο εδώ στον Άρη είναι  6 μήνες να πας, για να πας στον Κρόνο αν δεν κάνω λάθος είναι 8 χρόνια,οπότε για να φτάσεις ακόμα πιο μακρυά , στον Πλούτωνα είναι 20, 25 χρόνια, οπότε με την τεχνολογία που έχουμε σήμερα και με τα διαστημόπλοια δε φτάνει ο χρόνοα ζωής ενός ανθρώπου να πάει σε όλους τους πλανήτες , είναι πάρα πολύ μακρυά.

 

7.Σε ποιον πλανήτη θα θέλατε να ταξιδέψετε; (Μ.Α, Γ’)

 

Στον Άρη!!!

 

E twinning

Mικροί δημοσιογράφοι εν δράσει 5

 

 

 

 

 

                                 

8.Πως κοιμούνται οι αστροναύτες; (Μ.Μ Ε΄)

 

Οι αστροναύτες κοιμούνται όρθιοι μέσα σε ένα ‘’κουτί’’ που έχει το μέγεθος μίας ντουλάπας, καθώς αν ξαπλ

ΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΡΑΣΕΩΝ!

αβαν και να δειτεώσουν σε ένα μεγαλύτερο μέρος θα αρχίσουν να αιωρούνται!

 

 

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός

Μωυσιάδου Σοφία

 

Συμμετείχαν οι μαθητές των τάξεων : Β1, Γ2, Ε1, Ε2

 






 

 

 E twinning

Mικροί δημοσιογράφοι εν δράσει 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                     

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ