Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Αρχική Σελίδα

Αγαπητοί Γονείς,

Με την ευκαιρία της έναρξης των σχολικών διακοπών του Πάσχα, θα θέλαμε  να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις  μαζί σας:
Η  περίοδος αυτή ήταν και είναι δύσκολη. Για εσάς τους γονείς, για τα παιδιά μα και για εμάς τους δασκάλους. Η μετάβαση, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, από την πραγματική μας τάξη στην ψηφιακή, δεν έγινε χωρίς κόπο. Αμέτρητες ώρες πέρασαν, και περνούν ακόμα, μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή για τη δημιουργία της η-τάξης μας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που το ξημέρωμα μας έβρισκε στην καρέκλα του γραφείου να παλεύουμε σε έναν πρωτόγνωρο αγώνα υπό συνθήκες πραγματικά απερίγραπτες, ιδιαίτερα σε επίπεδο δικτύων. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι αντιλαμβάνεστε τις δυσκολίες που υπήρξαν και υπάρχουν, και  στέκεστε στο πλευρό μας, χωρίς να επηρεάζεστε από όσους με περίσσια ευκολία εκτόξευσαν κατηγορίες, απαξιωτικά σχόλια και ύβρεις εναντίον των δασκάλων σας. Και επιμένω στο «σας» γιατί έτσι λογίζουμε τους εαυτούς μας, ορκισμένους παραστάτες στο πλάι των παιδιών σας καθώς πορεύονται στον όλο και δυσκολότερο αγώνα τους.
Νοιώθουμε την ανάγκη να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο για τον κόπο που και εσείς καταβάλλετε σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Σίγουρα, δεν  είστε όλοι, και δεν έχετε την υποχρέωση να είστε, άριστοι γνώστες και χρήστες ηλεκτρονικών μέσων και δικτύων. Να είστε όμως σίγουροι ότι εμείς, αναγνωρίζουμε τον αγώνα σας στην προσπάθειά σας να βοηθήσετε τα παιδιά σας. Να μην απογοητεύεστε και να μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Κι αν υπάρχουν κάποιες ασκήσεις ή εργασίες που δεν έγιναν, είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε τον χρόνο, θα καθίσετε μαζί με τα παιδιά και, ακολουθώντας  τις οδηγίες που συνοδεύουν πάντα κάθε άσκηση ή εργασία,  θα βρείτε τον δρόμο.  Να συνεχίσετε και να θυμάστε, πως ο αγώνας αυτός, άξιος αγώνας είναι. Κι όσο πιο μεγάλη είναι η προσπάθειά σας, τόσο μεγαλύτερη και η αξία του αγώνα γίνεται!   

 Οι διευθύνσεις των η-τάξεων είναι https://eclass.sch.gr  και https://e-me.edu.gr Καλό είναι να μπαίνουν, αρκετά συχνά, τα παιδιά και να εξοικειώνονται με το περιβάλλον και τις λειτουργίες της. Η διεύθυνση όπου θα ελέγχετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του παιδιού σας, είναι https://webmail.sch.gr . Εκεί αποστέλλονται, αυτόματα, μηνύματα και ανακοινώσεις σχετικά με τις ψηφιακέ τάξεις.
Επίσης,
Παρακάτω θα βρείτε εργασίες στο μάθημα της Γερμανικής Γλώσσας από την κ. Κατερίνα Ντεγιαννάκη


Η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας κ. Ελένη Τσουκάτου παρακαλεί όλους τους μαθητές  να προσπαθήσουν να κάνουν τις εργασίες των μαθημάτων στα οποία έχουν εγγραφεί και να επισκεφτούν τουλάχιστον μία φορά την πλατφόρμα e-me για να μπορέσουν να γίνουν μέλη στα τμήματά τους, αφού μετά τις διακοπές του Πάσχα θα δουλεύουν και στις δύο πλατφόρμες

 Ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Ανάσταση και με το καλό να επιστρέψουμε όλοι υγιείς στους καθημερινούς μας ρυθμούς...

Σύλλογος Διδασκόντων 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρνιών



1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ